Shirakawa

Instruktörer

Rabbe Anklew, 5:e DAN

Huvudinstruktör och ordförande

DSC_0480(1)
Rabbe sensei började sin budokarriär på 70-talet med att träna Kyo Kushin Kai karate för Brian Fitkin i Stockholm. Efter 3 års karateträning såg han en Aikidouppvisning med Morihiro Saito sensei från Japan, vilket ledde till att han, djupt imponerad, började träna Aikido.

Träningen skedde under Tomita sensei fram till flytten till Västerbotten. Efter några års uppehålla började han på nytt träna, denna gång i Umeå aikidoklubb. 1996 graderades han till shodan, 1 Dan. I samband med det grundande han även denna klubb.

”Aikidoträningen har gett mig många erfarenheter och insikter i hur vi människor fungerar, vilket har hjälpt mig både privat och i arbetslivet. Jag tränar framförallt för nöjes skull, det är roligt att träna Aikido!”

”En milstolpe på den vägen var när jag graderade till yon-dan (4:e Dan) på Endolägret i Stockholm i febrtuari 2008. Det är sista graderingen i Aikido, därefter är det bara hedersgrader upp till 10:e Dan. För mig känns det, som att nu har min stora Aikidoresa precis börjat, härifrån och framåt ser jag fram emot att göra nya upptäckter i Aikidons spännande värld!”
I februari 2015 erhöll Rabbe Go-dan (5:e Dan) från Endo sensei på lägret i Sigtuna. I samband med att det blev officiellt i januari bestämde sig Rabbe för att försöka få Sverigelägret till Skellefteå 2016. Sagt och gjort, Aikidoförbundets styrelse godkände ansökan och Shirakawa Aikido anordnade det första Sverigelägret norr om Uppsala under Kristi Himmelsfärds- helgen i maj 2016. Lägret blev mycket lyckat med drygt 120 deltagare varav 28 instruktörer. 12 kvinnliga och 16 manliga instruktörer, 43% kvinnliga instruktörer!
Inte nog med att klubben arrangerade Sverigelägret 2016, den fyllde även 20 år!

 

Nicklas Wikström, 3:e DAN

Instruktör och Styrelseledamot

0535

Nicklas fick upp ögonen för Budo som liten junior och började träna judo. Hans första kontakt med Aikido var hösten 1997, på en kampsportsuppvisning i Skellefteå.

”Höjdpunkten var förstås Aikidouppvisningen och jag blev med brinnande intresse elev direkt som en av de första tränande i klubben.”

Förutom Aikido utövar även Nicklas svärdskonsten Iaido och tycker att detta är ett utmärkt komplement till sin utveckling inom Budo. Nicklas graderade till 3:e Dan på Endolägret i februari 2013.

 

Kontakt

Rabbe Anklew
shirakawa.aikido@gmail.com
076-830 50 66

Nicklas Wikström
070-297 16 25

Adress

Laboratorgränd 13
931 62
Skellefteå
Sweden

Webbansvarig

Kontakta via e-post på:
info[at]shirakawa[dot]se

Stödmedlem?

För 150 kr per termin kan du hjälpa till att hålla Budosporten levande i Skellefteå.